Listázás:
Rendezés:
Pillangó csoport
D. Vargáné Lipcsei Viktória szakvizsgázott óvodapedagógus Oláhné Ilyés Marianna óvodapedagógus ..
Katica csoport
Kocsorné Krizbai Anna óvodapedagógus Szabóné Petrás Ágnes óvodapedagógus Püski Enikő&nbs..
Méhecske csoport
Liptákné Öreg Anikó tagóvoda vezető - szakvizsgázott óvodapedagógus  Szűcsné Korcsok Tünde..

Teleki Tagóvoda

Vezető: Liptákné Öreg Anikó - szakvizsgázott óvodapedagógus, mesterpedagógus
Cím: 5630 Békés, Teleky utca 26.
Telefon: +36-66-411-688
E-mail:
telekyovi@gmail.com
Honlap: http://www.telekyovibekes.hu/

További munkatársak:

  •  Kónyáné Vas Ildikó - dajka
  • Szabados Szilárd - karbantartó

Bemutatkozás:

A Teleki Tagóvoda a városközponthoz közeli, kertvárosi óvoda, tágas udvarral. Esztétikus, barátságos környezetben füves és szilárd burkolatú területen, gesztenyefák árnyékában mozgásfejlesztő játékok, kisházak, pihenő padok szolgálják a gyermekek igényeit. Óvodásaink többsége családi házban él, rendezett körülmények között. A tagóvodánkra jellemző a családias légkör, a családokkal való jó kapcsolat, a példaértékű együttműködés a szülőkkel.

Hagyományosan szerveződnek a csoportjaink, közel azonos életkorú gyermekekből. Így alakul ki kis, középső és nagycsoport. A csoportszobák kialakítása, a játékeszközök biztosítása is az életkori sajátosságoknak megfelelően történik. Ennek előnye, hogy a gyermekek korosztályuknak megfelelő közös tevékenységeket végezhetnek, de naponta többször is találkoznak másik csoportba járó társaikkal.

Tagóvodánk energetikai felújítása 2020-ra megvalósul: az épület teljes szigetelése megtörténik és a nyílászárók a legújabb szabványoknak megfelelően kicserélődnek. Az óvoda épületének adottságai megfelelőek, a csoportszobák játékeszköz ellátottsága a gyermekek igényeihez alkalmazkodik. Jól felszerelt tornateremben a korszerű mozgásfejlesztő eszközök, tornaszerek használata által a gyermekek mozgáskészsége napi szinten fejleszthető.

Heti rendszerességgel fejlesztő pedagógus, mozgásos terápiás foglalkozásokat vezet a rászoruló gyermekek számára, valamint utazó logopédus helyben segíti munkánkat heti 1 alkalommal.

Óvodánkban 3 szakvizsgázott óvodapedagógus dolgozik, 2 óvónőnek másoddiplomája is van. Képzettségüket kamatoztatják a mindennapi munkájukban. Kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás zenei tehetségterületen: zeneovi és néptánc foglalkozások formájában.

A gyermekeknek lehetőségük van játékos református és katolikus hittan foglalkozásokon részt venni. A nagycsoportosokkal, több alkalommal uszodába látogatunk, ahol a vízhez szoktatás a legfőbb feladatunk.

A közművelődési intézményekkel jó kapcsolatot ápolunk: a gyermekek színházi előadásokat tekinthetnek meg a Kulturális Központban, megismerkednek a könyvkölcsönzéssel a gyermekkönyvtárban, régi idők életébe nyerhetnek betekintést a Tájházban, a Múzeumban, kiállításokat tekinthetnek meg a Galériában. Az Alapfokú Művészeti Iskola óvodásoknak szervezett hangversenyeit is látogatjuk, valamint az általános iskolák meghívásának is eleget teszünk nagycsoportosainkkal.  Évente szervezünk kirándulásokat tágabb környezetünkbe, a gyermekek ismeretbővítése, tapasztalatszerzése céljából.

Alapítványunknak köszönhetően pályázati forrásokból tárgyi eszközeinket is folyamatosan bővíteni tudjuk.

Megragadjuk a pályázati lehetőségeket, ezzel is az óvoda tárgyi feltételeinek javítása, a nevelési munka hatékonyságának növelése a célunk.

A kerékpárral érkező gyerekek az óvodán belül helyezhetik el kerékpárjaikat. A hátsó udvaron lehetőség van kerékpározásra, ahol KRESZ pálya van kialakítva. Itt gyakorolhatják a gyermekek a közlekedési szabályokat és mozgásuk, egyensúlyérzékük fejlesztése történik. Ehhez kapcsolódik a tavasszal megrendezésre kerülő Közlekedési nap, melyen hangsúlyosan foglalkozunk életkoruknak megfelelően a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítésével. Ezen a rendezvényen részt vesz egy kiválasztott óvoda nagycsoportja is.

Ünnepeink és jeles napjaink közül kiemelkedik az ősszel megrendezésre kerülő hagyományőrző Mihály-napi vásár. A vásári forgatagban a gyermekek megismerkedhetnek népi kismesterségekkel, háziállatokat tekinthetnek meg, vásári ételeket, italokat kóstolhatnak. Ekkor játékpénzért kínáljuk a saját kezűleg készített portékáinkat a város valamennyi óvodásának.

Egész évben az évszakoknak, ünnepeknek, aktualitásoknak megfelelően szervezzük programjainkat, rendezvényeinket, melyeket dokumentálunk, így a szülők is folyamatosan betekintést nyerhetek munkánkba.

Az óvodapedagógusok lelkiismeretes munkájukkal egyszerre törekednek a hagyományok megőrzésére, valamint arra, hogy a jelen kihívásaira felkészítsék a jövő generációját.

A Teleky utcai tagóvodáról elérhetők: www.facebook.com/telekyovodabekes

Hírek a Teleky utcai Tagóvoda életéből:

2022/2023. nevelési év: 

Farsang 2023: https://bekesmatrix.hu/cikk/105754_farsang_a_teleky_oviban

Mihály Napi Vásár:

 https://bekesmatrix.hu/cikk/104703_mihaly_napi_vasar_a_teleky_tagovodaban

2021/2022. nevelési év: 

Évzáró 2022.: https://bekesmatrix.hu/cikk/103838_evzaro_a_teleky_utcai_oviban

Farsangi mulatság a Teleky utcai Tagóvodábanhttps://bekesmatrix.hu/cikk/103057_farsangi_mulatsag_a_teleky_oviban

Rendkívüli évzáró a Teleky utcai Tagóvodában: http://bekesmatrix.hu/cikk/100835_evzaro_a_teleky_oviban_06_02_03_04

Bemutatkozik a Tekeky utcai Tagóvoda: https://bekesmatrix.hu/cikk/99880_bemutatkozik_a_a_bekesi_kistersegi_ovoda_es_bolcsode_teleky_utcai_tagovoda

Gyermektánc tehetségműhely 2021. január: https://bekesmatrix.hu/cikk/99781_gyermektanc_tehetsegmuhely_a_teleky_utcai_tagovodaban

Zenei tehetségműhely 2021. január: https://bekesmatrix.hu/cikk/99782_zenei_tehetsegmuhely_a_teleky_utcai_tagovodaban