Listázás:
Rendezés:
Süni csoport
Medvegyné Garaguly Noémi kisgyermeknevelő Némediné Gohér Szilvia kisgyermeknevelő ..
Pillangó csoport
Fábián Dóra kisgyermeknevelő Nagyné Molnár Daniella Tímea kisgyermeknevelő ..
Katica csoport
Oláh Éva (Évike)  kisgyermeknevelő Balogh Zsuzsannna (Zsuzsi) kisgyermeknevelő ..
Micimackó csoport
Berciné Bagdi Anita kisgyermeknevelő Gáborné Öreg Marianna kisgyermeknevelő ..

Gólyafészek Bölcsőde

Vezető: Zseák Lászlóné Általános igazgató helyettes - Bölcsődei intézményegység vezető
Cím: 5630 Békés, Rákóczi utca 16.
Telefon: +36-66-411-219
E-mail: golyafeszek@gmail.hu
Alapítvány: Békési Gólyafészek Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány
Adószám: 18629262-1-04

További munkatársak:

  • Olléné Hégely Ildikó - szakács
  • Keléné Moldován Judit - bölcsődei dajka
  • Bajiné Kelemen Valéria - bölcsődei dajka
  • Lipcsei Magdolna
  • Hegyesi Sándor - karbantartó

Bemtatkozás:

1987. Január. 01.-én 40 férőhellyel, 4 csoportszobával nyitotta meg kapuit a kisgyermekek számára, jelenleg a létszámbővítésnek köszönhetően, a két gondozási egységben, 48 gyermeket tudunk fogadni. A csoportokban szakmailag jól képzett, tapasztalt, gyermekszerető kisgyermeknevelők várják a gyermekeket. Kisgyermeknevelőink munkáját egy összehangoltan együttműködő technikai személyzet segíti. 2014-ben a KEOP 5.5-ös pályázatnak és a fenntartónknak köszönhetően, intézményünk kívül-belül megújult. Bölcsődénkben a gyermekek szokatása, fokozatosan, a szülők részvételével történik.

Fontosnak tartjuk, hogy a kisgyermeknevelő és a gyermek között kialakuljon egy szeretetteljes, érzelmi biztonságot jelentő kapcsolat, mely segíti a gyermeket, új környezetének elfogadásában. Ezt a folyamatot segíti a saját kisgyermeknevelői rendszer és a csoport-hely állandóság is. Szakmai programunkban a nevelés és a gondozás elválaszthatatlan egységet alkot. A gondozási teendőinket, a gyermekek egyéni fejődési üteméhez igazodva látjuk el, miközben aktivitásukat, önállósodási törekvéseiket, a napirendjük keretein belül, elegendő idő megadásával, ösztönzéssel, dicsérettel, segítséggel, támogatjuk. Gyermekeink a személyi higiénia alapkészségeinek a begyakorlásával, a későbbi tudatos egészségvédő magatartás alapjait sajátítják el. A gyermekek egészségének megőrzésére és egészségfejlesztésük érdekében 2014 tavaszán, egy só szobát is kialakítottunk intézményünkben. A száraz só terápia, felsőlégutakra gyakorolt jótékony hatását, rendszeresen élvezhetik gyermekink.

Bölcsődénkben olyan biztonságot nyújtó, tevékenységre motiváló környezet biztosítunk, melyben a gyermekek saját képességeik szerint fejlődhetnek. Lehetőségük van megtapasztalni az önfeledt, aktív játék örömét, mely kreativitásuk továbbfejlődését is eredményezi. Szakmai programunknak megfelelően, fontos feladatunknak tartjuk, hogy, megőrizzük és felkeltsük a gyermekek mozgáskedvét. Ennek érdekében, 1996-ban egy tornaszobát is kialakítottunk, mely biztosítja azt a mozgásteret és mozgásfejlesztő játékokat, amelyek nélkülözhetetlenek a gyermekek mozgáskoordinációjának fejlődéséhez és a különböző mozgásformák gyakorlásához. Illetve nagyban hozzájárul az egészséges életmódjuk kialakításához is. A bölcsődei életet különböző programok színesítik: Mikulásvárás, farsangi vígasság, családi délutánok, gyermeknap.

A bölcsődénkben átélt közös élmények, segítik gyermekinket a bizalmon és elfogadáson alapuló társas kapcsolatok kialakulásához, az együttélés szabályainak az elfogadásához. Nyitottak vagyunk, szívesen látunk minden érdeklődő szülőt és gyermeket, aki szeretne bölcsődénk életébe betekinteni.

Hírek a Gólyafészek Bölcsőde életéből:

2022/2023. nevelési/gondozási év:

FARSANG 2023: https://bekesmatrix.hu/cikk/105573_farsang_a_golyafeszek_bolcsodeben

FALEVÉL ÉS TÖK: https://ovodak.bekesvaros.hu/index.php?route=product/product&product_id=425

Őszi gyümölcsök:  https://bekesmatrix.hu/cikk/104776_oszi_gyumolcsok

Bemutatkozik a Gólyafészek Bölcsőde: https://bekesmatrix.hu/cikk/99855_bemutatkozik_a_bekesi_kistersegi_ovoda_es_bolcsode_golyafeszek_bolcsode

"Télapó itt van...": https://bekesmatrix.hu/cikk/99472_telapo_itt_volt_golyafeszek_bolcsode/

Farsang 2020: https://bekesmatrix.hu/cikk/96531_farsang_a_golyafeszek_bolcsodeben/