Teleki úti Tagóvoda

Vezető: Liptákné Öreg Anikó
Cím: 5630 Békés, Teleky utca 26.
Telefon: +36-66-411-688
E-mail: teleyovi@citromail.hu
Honlap:
http://www.telekyovibekes.hu/

További munkatársak:

  • Medgyesiné Püski Enikő - konyhai kisegítő
  • Dán Attila - karbantartó

Bemutatkozás:

A Teleki utcai Tagóvoda a városközponthoz közeli, kertvárosi óvoda, tágas udvarral. Esztétikus, barátságos környezetben füves és szilárd burkolatú területen, gesztenyefák árnyékában mozgásfejlesztő játékok, kisházak, pihenő padok szolgálják a gyermekek igényeit. Óvodásaink többsége családi házban él, rendezett körülmények között. A tagóvodára jellemző a családias légkör, a családokkal való jó kapcsolat, a példaértékű együttműködés a szülőkkel.

Hagyományosan szerveződnek a csoportok közel azonos életkorú gyermekekből. Így alakul ki kis, középső és nagycsoport. A csoportszobák kialakítása, a játékeszközök biztosítása is az életkori sajátosságoknak megfelelően történik. Ennek előnye, hogy a gyermekek korosztályuknak megfelelő közös tevékenységeket végezhetnek, de naponta többször is találkoznak másik csoportba járó társaikkal.

Az óvoda épületének adottságai kedvezőek, a csoportszobák játékeszköz ellátottsága megfelelő. Jól felszerelt tornateremben a korszerű mozgásfejlesztő eszközök, tornaszerek használata által a gyermekek mozgáskészsége napi szinten fejleszthető. Heti rendszerességgel fejlesztő pedagógus, mozgásos terápiás foglalkozásokat vezet a rászoruló gyermekek számára, valamint utazó logopédus helyben segíti munkánkat heti 1 alkalommal.

Óvodánkban 3 szakvizsgázott óvodapedagógus dolgozik, 2 óvónőnek másoddiplomája is van. Képzettségüket kamatoztatják a mindennapi munkájukban. Kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás ének-zene és vizuális nevelés, néptánc és a mozgásfejlesztés területén. Külön foglalkozásainkat az óvoda alapítványa működteti. A gyermekeknek lehetőségük van játékos református hittan foglalkozásokon részt venni. A nagycsoportosokkal, több alkalommal uszodába látogatunk, ahol a vízhez szoktatás a legfőbb feladatunk. A közművelődési intézményekkel jó kapcsolatot ápolunk: a gyermekek színházi előadásokat tekinthetnek meg a kulturális központban, megismerkednek a könyvkölcsönzéssel a gyermekkönyvtárban, régi idők életébe nyerhetnek betekintést a Tájházban, a Múzeumban, kiállításokat tekinthetnek meg a Galériában. Az Alapfokú Művészeti Iskola óvodásoknak szervezett hangversenyeit is látogatjuk, valamint az általános iskolák meghívásának is eleget teszünk nagycsoportosainkkal.  Évente szervezünk kirándulásokat tágabb környezetünkbe, a gyermekek ismeretbővítése, tapasztalatszerzése céljából.

Alapítványunknak köszönhetően pályázati forrásokból tárgyi eszközeinket is folyamatosan bővíteni tudjuk. Így nyílik alkalma a nagycsoportos gyermekeknek az interaktív táblával való megismerkedésre, amely előkészíti az iskolai interaktív tábla használatát is.

Megragadjuk a pályázati lehetőségeket, ezzel is az óvoda tárgyi feltételeinek javítása, a nevelési munka hatékonyságának növelése a célunk.

A kerékpárral érkező gyerekek az óvodán belül helyezhetik el kerékpárjaikat. A hátsó udvaron lehetőség van kerékpározásra, ahol KRESZ pálya van kialakítva. Itt gyakorolhatják a gyermekek a közlekedési szabályokat és mozgásuk, egyensúlyérzékük fejlesztése történik. Ehhez kapcsolódik a tavasszal megrendezésre kerülő Közlekedési nap, melyen hangsúlyosan is foglalkozunk életkoruknak megfelelően a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítésével. Ezen a rendezvényen részt vesz egy kiválasztott óvoda nagycsoportja is.

Ünnepeink és jeles napjaink közül kiemelkedik ősszel a hagyományőrző Mihály-napi vásár. A vásári forgatagban a gyermekek megismerkedhetnek népi kismesterségekkel, háziállatokat tekinthetnek meg, vásári ételeket, italokat kóstolhatnak. Ekkor játékpénzért kínáljuk a saját kezűleg készített portékáinkat a város valamennyi óvodásának.

Egész évben az évszakoknak, ünnepeknek, aktualitásoknak megfelelően szervezzük programjainkat, rendezvényeinket, melyeket dokumentálunk, így a szülők is folyamatosan betekintést nyerhetek munkánkba.

Az óvodapedagógusok lelkiismeretes munkájukkal egyszerre törekednek a hagyományok megőrzésére, valamint arra, hogy a jelen kihívásaira felkészítsék a jövő generációját.

A Teleky utcai tagóvodáról elérhetők: www.facebook.com/telekyovodabekes

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
Pillangó csoport
D. Vargáné Lipcsei Viktória szakvizsgázott óvodapedagógus Oláhné Ilyés Marianna óvodapedagógus ..
Katica csoport
Kocsorné Krizbai Anna óvodapedagógus Kovács Andrea szakvizsgázott óvodapedagógus Novodomszki ..
Méhecske csoport
Liptákné Öreg Anikó szakvizsgázott óvodapedagógus-  tagóvoda vezető Korcsok Tünde óvodaped..