Teleki úti Tagóvoda

Vezető: Liptákné Öreg Anikó
Cím: 5630 Békés, Teleky utca 26.
Telefon: +36-66-411-688
E-mail: teleyovi@citromail.hu
Honlap:
http://www.telekyovibekes.hu/

További munkatársak:

  • Medgyesiné Püski Enikő - konyhai kisegítő
  • Dán Attila - karbantartó

Bemutatkozás:

A Teleki utcai Tagóvoda a városközponthoz közeli, kertvárosi óvoda, tágas udvarral. Esztétikus, barátságos környezetben füves és szilárd burkolatú területen, gesztenyefák árnyékában mozgásfejlesztő játékok, kisházak, pihenő padok szolgálják a gyermekek igényeit. Óvodásaink többsége családi házban él, rendezett körülmények között. A tagóvodára jellemző a családias légkör, a családokkal való jó kapcsolat, a példaértékű együttműködés a szülőkkel.

Hagyományosan szerveződnek a csoportok közel azonos életkorú gyermekekből. Így alakul ki kis, középső és nagycsoport. A csoportszobák kialakítása, a játékeszközök biztosítása is az életkori sajátosságoknak megfelelően történik. Ennek előnye, hogy a gyermekek korosztályuknak megfelelő közös tevékenységeket végezhetnek, de naponta többször is találkoznak másik csoportba járó társaikkal.

Az óvoda épületének adottságai kedvezőek, a csoportszobák játékeszköz ellátottsága megfelelő. Jól felszerelt tornateremben a korszerű mozgásfejlesztő eszközök, tornaszerek használata által a gyermekek mozgáskészsége napi szinten fejleszthető. Heti rendszerességgel fejlesztő pedagógus, mozgásos terápiás foglalkozásokat vezet a rászoruló gyermekek számára, valamint utazó logopédus helyben segíti munkánkat heti 1 alkalommal.

Óvodánkban 3 szakvizsgázott óvodapedagógus dolgozik, 2 óvónőnek másoddiplomája is van. Képzettségüket kamatoztatják a mindennapi munkájukban. Kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás ének-zene és vizuális nevelés, néptánc és a mozgásfejlesztés területén. Külön foglalkozásainkat az óvoda alapítványa működteti. A gyermekeknek lehetőségük van játékos református hittan foglalkozásokon részt venni. A nagycsoportosokkal, több alkalommal uszodába látogatunk, ahol a vízhez szoktatás a legfőbb feladatunk. A közművelődési intézményekkel jó kapcsolatot ápolunk: a gyermekek színházi előadásokat tekinthetnek meg a kulturális központban, megismerkednek a könyvkölcsönzéssel a gyermekkönyvtárban, régi idők életébe nyerhetnek betekintést a Tájházban, a Múzeumban, kiállításokat tekinthetnek meg a Galériában. Az Alapfokú Művészeti Iskola óvodásoknak szervezett hangversenyeit is látogatjuk, valamint az általános iskolák meghívásának is eleget teszünk nagycsoportosainkkal.  Évente szervezünk kirándulásokat tágabb környezetünkbe, a gyermekek ismeretbővítése, tapasztalatszerzése céljából.

Alapítványunknak köszönhetően pályázati forrásokból tárgyi eszközeinket is folyamatosan bővíteni tudjuk. Így nyílik alkalma a nagycsoportos gyermekeknek az interaktív táblával való megismerkedésre, amely előkészíti az iskolai interaktív tábla használatát is.

Megragadjuk a pályázati lehetőségeket, ezzel is az óvoda tárgyi feltételeinek javítása, a nevelési munka hatékonyságának növelése a célunk.

A kerékpárral érkező gyerekek az óvodán belül helyezhetik el kerékpárjaikat. A hátsó udvaron lehetőség van kerékpározásra, ahol KRESZ pálya van kialakítva. Itt gyakorolhatják a gyermekek a közlekedési szabályokat és mozgásuk, egyensúlyérzékük fejlesztése történik. Ehhez kapcsolódik a tavasszal megrendezésre kerülő Közlekedési nap, melyen hangsúlyosan is foglalkozunk életkoruknak megfelelően a gyermekek közlekedési ismereteinek bővítésével. Ezen a rendezvényen részt vesz egy kiválasztott óvoda nagycsoportja is.

Ünnepeink és jeles napjaink közül kiemelkedik ősszel a hagyományőrző Mihály-napi vásár. A vásári forgatagban a gyermekek megismerkedhetnek népi kismesterségekkel, háziállatokat tekinthetnek meg, vásári ételeket, italokat kóstolhatnak. Ekkor játékpénzért kínáljuk a saját kezűleg készített portékáinkat a város valamennyi óvodásának.

Egész évben az évszakoknak, ünnepeknek, aktualitásoknak megfelelően szervezzük programjainkat, rendezvényeinket, melyeket dokumentálunk, így a szülők is folyamatosan betekintést nyerhetek munkánkba.

Az óvodapedagógusok lelkiismeretes munkájukkal egyszerre törekednek a hagyományok megőrzésére, valamint arra, hogy a jelen kihívásaira felkészítsék a jövő generációját.

A Teleky utcai tagóvodáról elérhetők: www.facebook.com/telekyovodabekes

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
Katica csoport
Kocsorné Krizbai Anna óvodapedagógus Kovács Andrea szakvizsgázott óvodapedagógus Novodomszki ..
Méhecske csoport
Liptákné Öreg Anikó szakvizsgázott óvodapedagógus-  tagóvoda vezető Korcsok Tünde óvodaped..
Pillangó csoport
D. Vargáné Lipcsei Viktória szakvizsgázott óvodapedagógus Oláhné Ilyés Marianna óvodapedagógus ..