Bóbita Integrált Tagóvoda

Bóbita Integrált Tagóvoda

Vezető: Urbancsekné Sebestyén Marianna szakvizsgázott óvodapedagógus - szaktanácsadó mesterpedagógus
Cím: 5630 Békés, Ótemető utca 2.
Telefon: +36-66-411-401
E-mail: otemetoovi@freemail.hu
Alapítvány: Békési Bóbita Óvoda Közhasznú Alapítvány 5630 Békés, Ótemető utca 2.
Adószám: 18377817-1-04

További munkatársak:

  • Durkó Liliána gyógypedagógus
  • Drienszky Edina szakvizsgázott óvodapedagógus - gyógytestnevelő
  • Fodorné Stelkovics Ildikó szakvizsgázott óvodapedagógus - fejlesztő pedagógus
  • Hajdu Julianna pedagógiai asszisztens
  • Soltészné Nagy Eszter
  • Szilágyi Imréné
  • Szabó László - karbantartó

Bemutatkozás:

A Bóbita Integrált Tagóvoda Békés város peremkerületén helyezkedik el. Már több mint 100 éve áll ezen a telken óvoda, de 2014-től új, korszerű öt csoportos óvodában látjuk el a gyermekek nevelését.

1998 szeptembere óta integrált óvodaként működünk, az ép gyerekek nevelése mellett, sajátos nevelési igényű és beilleszkedési-, tanulási-, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek nevelését is ellátjuk.

Szintén 1998 óta alapítvány működik óvodánkban, mely folyamatos pályázatok adta lehetőségekkel, jótékonysági rendezvényekkel nagyban hozzájárult tárgyi és infokommunikációs eszközeink fejlesztéséhez.

Az öt óvodai csoportban két-két óvodapedagógus és egy dajka dolgozik. A csoportok kialakításánál lehetőség szerint a homogén életkorra törekszünk.

A csoportszobák tágasak, világosak, férőhelyeik száma 25 fő. Az SNI és BTMN gyermekek, az életkoruknak megfelelően minden csoportba járnak.

A fejlesztéseket (gyógytestnevelés, SZIT terápia, TSMT, részképesség fejlesztések) a gyógypedagógus, a gyógytestnevelő végzi, egy szakképzett dajka és gyógypedagógiai asszisztens segítségével, a logopédiai fejlesztést a Szakszolgálat logopédusa látja el.

Nevelőtestületünk több tagja szakvizsgázott pedagógus, jól összeszokott pedagógus párokkal dolgozunk. Minden dajka szakképzett.

Az óvoda a városközponthoz közel, csendes, nyugodt részen helyezkedik el. Az utcánk végén a gáton túl folyik a Kettős Körös folyó, amely egész év folyamán gazdag növény és állatvilág megfigyelését biztosítja számunkra.

Az épület új, 2014-ben építette számunkra városunk Önkormányzata egy Uniós pályázat segítségével, így modern, korszerű és minden igényt kielégítő.

Az épület minden helyisége tágas, színes és világos. A csoportszobák a törvényi előírásnak megfelelően 50m2-esek, mindegyikben galéria található, mely több játékteret biztosít a gyermekek számára. A fejlesztő csoportszobában a szakembereink végzik a lemaradó gyermekek felzárkóztatását. Tornatermünk 100m2-es, benne rengeteg fejlesztő eszköz és játék található. Ezek elsősorban szenzoros integrációs terápiát segítő eszközök, melyeket minden gyermek szívesen használ, nem csak a különleges bánásmódot igénylők.

Külön szülői fogadó helyiségünk van a gyermekek fejlődésének zavartalan megbeszélése, fogadóórák megtartása céljából. Az orvosi szoba, a beteg gyermekek elkülönítését szolgálja.

Óvodánk büszkesége a közel 200m2-es aulánk, mely óvodai és intézményi szintű rendezvények megtartása mellett egész évben játszóházként funkcionál, a gyermekek nagy örömére. Ezzel lehetőségünk van rossz idő esetén is megmozgatni a gyerekeket.

Udvarunkon számos biztonságos és korszerű játék áll a gyermekek rendelkezésére. Az udvar burkolt felületének nagy része biztonságos gumitéglával fedett.

Lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek vízhez szoktatásra, lovaglásra, kézilabdára, néptáncra, hittanra, drámapedagógia és kézműves foglalkozásra. Ezekre a programokra délutánonként, igény szerinti létszámmal kerül sor. Keressük a tehetségígéreteket, tehetségműhelyeink segítségével kiválóm minősítéssel akkreditált tehetségpont lettünk.

Állandó ünnepeink (Mikulás, Karácsony, Farsang, Húsvét, Anyák napja, Évzáró) mellett, hagyományosan megrendezzük minden évben a Magyar Népmese Napját, és a Medve- napot. Mindkét rendezvénnyel elnyertük az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Évente legalább egyszer kirándulni megyünk, melyen gyakran részt vesznek a szülők is.

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
Katica csoport
Urbancsekné Sebestyén Marianna tagóvoda vezető - szakvizsgázott óvodapedagógus - szaktanácsadó me..
Micimackó csoport
Medvegyné Garaguly Noémi óvodapedagógus Tokainé Kiss Zita óvodapedagógus Püski Imréné Julika ..
Pillangó csoport
Liptákné Szabó Zsófia szakvizsgázott óvodapedagógus Balogh Boglárka óvodapedagógus Egri ..
Süni csoport
Barócsi Attiláná szakvizsgázott óvodapedagógus (Ildikó) Nagyné Megyeri Ágnes  szakvizsgázo..
Margaréta csoport
Kálmánné Kolarovszki Zsuzsa szakvizsgázott óvodapedagógus Puskásné Hégely Ildikó óvodapedagógus..