Újvárosi Tagóvoda

Vezető: Lipcseiné Jakucs Anikó
Cím: 5630 Békés, Csabai utca 30.
Telefon: +36-66-414-976
E-mail: ujvarosiovi@freemail.hu
Alapítvány: Újvárosi tagóvoda Mosolygó Gyermekeiért Alapítvány 5630 Békés Csabai utca 30.
Adószám: 18387249.1.04

További munkatársak:

  • Tokai Mariann - konyhai kisegítő
  • Szabó László - karbantartó

Bemutatkozás:

Újvárosi Tagóvoda: Óvodánk eredetileg az akkori kor elvárásainak megfelelően, funkcióját betöltve 2 csoportos óvodának épült, a város Újvárosi kerületében. Évek során folyamatosan alakult az arculata, melynek fenntartásán, színesebbé tételén fiatalos lendülettel dolgozik a mindenkori nevelőtestületünk.

A 2014/15-ös nevelési évtől újra 2 csoportos óvodaként működünk, melyben egészséges, mozgást szerető, harmonikus érzelem világú, környező világ történései iránt érdeklődő, fogékony gyermekeket kívánunk nevelni. Nevelőtestületünket mindenkor megújulásra kész, innovatív óvodapedagógusok alkotják.

Több évtizedre visszanyúló hagyományként szervezzük meg a Városi Sportnapot, ahol az egész város óvodásait, azok családjait mozgatjuk meg. Óvodán belül az évszakhoz kapcsolódó sport délelőttök, óvodásaink családjait megmozgató rendezvények, egészség napok segítik az általunk hirdetett egészséges életmód szemléletét. Eszközeink felszereltsége, a gyermekeinket változatos mozgásra ösztönzi.

A mindennapi tevékenységeken kívül lehetőség van a mozgás és egészségmegőrzés szemléletének szélesebb körű gyakorlására: az ovi torna, a vízhez szoktató foglalkozások és a legkisebb gyermekek mozgását koordináló babatorna keretén belül. A testnevelés mozgástevékenységein túl az esztétikus mozgással megismertető, néphagyományt ápoló és egyben mozgáskoordinációt fejlesztő gyermektánc lehetőségét is felkínáljuk az óvodában járó gyermekek számára. A megszokottól eltérő sportágak felkínálásával elsődleges célunk a természetes mozgáskedv fenntartása, az egészséges életvitel kialakítása, a gyermekek testi képességeinek, fizikai erőnlétének és edzettségüknek fejlesztése. Mozgáson keresztül valósul meg a gyermekek tanulási képességeit meghatározó funkciók fejlesztése, így a potenciális tanulási zavarok korai kiszűrése, megelőzése (prevenció).

Célkitűzésünk nem más, mint a sport, a mozgás megszerettetése, illetve a már említett mozgásszegény életmód kompenzációja.

A felszabadult csoportszoba is a gyermekek harmonikus mozgását, egészségüknek megőrzését szolgálja, a pályázatok és az alapítvány által nyert mozgásfejlesztő játékok szabadon alkalmazásával és a só kabinunk száraz só terápiájának jótékony hatásával.

Udvarunk átalakításával egy olyan tágas, szabad mozgás lehetőségét élvezhetik a gyermekek, amit az árnyas fák nyújtotta kellemes, esztétikus, egészséges környezet biztosít és ez által az élmények, tapasztalatok szerzésére évszakonként közvetlen úton van lehetőség.

 

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
Buci maci csoport
Lipcseiné Jakucs Anikó szakvizsgázott óvodapedagógus - tagóvoda vezető Fehér Szilvia óvoda..
Ficánka csoport
Dobó Emőke óvodapedagógus Bondárné Nóvé Ildikó óvodapedagógus Samu Jánosné Andrea néni dajka ..